17:27
Студентам скасували часовi обмеження доступу до гуртожиткiв

Студенти – мешканці гуртожитків від сьогоднішнього дня будуть мати безперешкодний та цілодобовий доступ до своїх гуртожитків.

Як повідомляє прес-служба громадської ініціативи «Студентський захист», про це йдеться в листі Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника на адресу керівників вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації (№1/9-705 від 14 вересня 2011 року).

«З метою реалізації прав студентів та аспірантів, які проживають у гуртожитках вищого навчального закладу, просимо привести у відповідність до законодавства та Примірного положення про студентський гуртожиток вищого навчального закладу, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.11.2007 №1004, нормативні документи вищого навчального закладу, що регламентують перепускний режим у гуртожитках, для забезпечення цілодобового безперешкодного доступу до гуртожитків його мешканців, – йдеться у листі.

Як відомо, в окремих вищих навчальних закладах необґрунтовано забороняється вхід мешканців до гуртожитку після 23.00 год., що ускладнює їм можливість займатися в навчально-наукових лабораторіях, бібліотеках тощо та працювати у вільний від навчання час. Таке обмеження порушує законні права осіб, які навчаються та проживають у гуртожитках, а також суперечить Конституції України, статті 9 Житлового кодексу Української РСР, якими не допускається встановлення будь-яких обмежень на користування житловими приміщеннями.

«То ж розуміючи значення цієї проблеми та постійне надходження звернень студентів та громадських організацій, зокрема Національного студентського союзу та Студентського захисту, щодо обмеження прав студентів та аспірантів, які проживають у гуртожитках був підписаний відповідний лист», – підсумував координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

Вищезазначені пропозиції обіцяють скерувати до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

11:34, Четвер, 15 вересня 2011 р.

За матеріалами: zik.ua

Переглядів: 912 | Додав: SergiyVH | Теги: Студенство, Гуртожитки, внз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar